Waarom tocht strip isolatie zo belangrijk is

huis isolatie

Eén van de belangrijkste problemen waar veel mensen in hun woning mee worden geconfronteerd heeft betrekking tot het verliezen van warmte in de woning. Deze warme lucht kan op verschillende manieren verloren gaan. Een slecht geïsoleerde woning is echter één van de belangrijkste oorzaken van veel warmteverlies. Gelukkig is het mogelijk om hier iets aan te doen. Onder meer het plaatsen van zogenaamde tocht strip isolatie zou reeds een niet onbelangrijke meerwaarde met zich mee kunnen brengen. Ben jij ook benieuwd naar de voordelen die aan deze vorm van isolatie verbonden zijn? Lees dan vooral snel verder.

Waarom is tocht strip isolatie plaatsen altijd een goed idee?

Voor heel wat woningen geldt vandaag de dag dat er sprake is van verlies van warme lucht via de deuren die leiden naar buiten. Dat is vervelend en wel om verschillende redenen, namelijk:

 

  1. Het warmteverlies moet gecompenseerd worden en kan daardoor erg veel geld kosten;
  2. Je kan geconfronteerd worden met een zeer onaangenaam binnenklimaat;

 

Het warmteverlies dat kan worden geleden door het niet plaatsen van tocht strip isolatie zorgt er in eerste instantie voor dat er behoorlijk wat moet worden gestookt om de woning alsnog lekker warm te kunnen houden. Dit extra stoken kost uiteraard handenvol met geld. Dit is echter lang niet het enige nadeel waar je rekening mee moet houden.

 

Een tweede punt is namelijk dat het warmteverlies dat wordt geleden er voor kan zorgen dat je te maken krijgt met een onaangenaam binnenklimaat. Niets is zo vervelend als het bijvoorbeeld koud hebben wanneer je lekker gezellig even in de sofa wil zitten. Ook wat dit betreft kan tocht strip isolatie gelukkig heel wat problemen voorkomen.

Waar moet tocht strip isolatie worden geplaatst?

Belangrijk om rekening mee te houden is dat bovenstaande niet betekent dat je meteen tocht strip isolatie moet gaan plaatsen bij alle deuren. In principe zijn er slechts twee soorten deuren waarbij dit dient te gebeuren. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

 

  1. Deuren die naar buiten de woning leiden;
  2. Deuren die leiden naar ruimtes die niet verwarmd zijn;

 

Voor dergelijke deuren geldt dat tocht strip isolatie plaatsen zeer interessant kan zijn. Op deze manier wordt er namelijk voorkomen dat er heel veel warme lucht naar buiten ontsnapt. Het is echter niet de bedoeling om deze tocht strip isolatie ook te gaan plaatsen bij binnendeuren. Dit in het geheel niet wanneer er verder sprake is van een goed geïsoleerde woning. Doe je dat toch? Dan is het namelijk zo dat de luchtcirculatie in huis een halt wordt toegeroepen. Dit uiteraard met alle vervelende gevolgen van dien.

Tocht strip isolatie is zonder meer het overwegen waard

Bovenstaande informatie heeft in ieder geval duidelijk gemaakt, het plaatsen van tocht strip isolatie bij de deuren die leiden naar buiten of naar een niet geïsoleerde ruimte is altijd interessant. Je zal namelijk kunnen vaststellen dat je op deze manier heel wat kosten en bovendien ook een gebrek aan wooncomfort kan voorkomen. Tot slot is tocht strip isolatie te kopen tegen een lage prijs en is ze zelf plaatsen eigenlijk ook perfect mogelijk. Er is dus helemaal niets wat je tegen hoeft te houden om over te gaan tot het kopen en vooral het plaatsen van tocht strip isolatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit bericht

Meest recente blogs

Vragen n.a.v. dit bericht?

Leuk dat je wilt gaan bestellen.

Laat het ons gerust weten als je nog vragen of opmerkingen over je product hebt. Wij staan je graag te woord! Je kunt rechtsonder met ons chatten. Een e-mail sturen of bellen is ook mogelijk:
E: [email protected]
T: 0578-760509

Welkom terug!

ACCOUNT AANMAKEN

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.