Kan je bommerscharnieren ook thuis gebruiken?

bommerscharnier
Er bestaan op de markt verschillende soorten scharnieren. Eén van de scharnieren waar je gebruik van kan maken zijn zogenaamde bommerscharnieren. Het betreft hier scharnieren die over de unieke eigenschap beschikken dat ze er voor zorgen dat de deur altijd automatisch terug zal keren in de gesloten positie. Met andere woorden, indien je de deur open laat staan zal deze zich automatisch sluiten. Het gebruik van dergelijke scharnieren is in het bijzonder populair in bijvoorbeeld winkels. Dit omdat op die manier wordt voorkomen dat de winkeluitbater ettelijke keren per dag de deur moet sluiten. De vraag die veel mensen zich evenwel stellen is of dergelijke scharnieren ook gewoon thuis gebruikt kunnen worden of niet. Wij beantwoorden deze vraag graag hier op deze pagina.

Hoe kan een deur zich automatisch sluiten met bommerscharnieren?

Op het ogenblik dat er bij een deur dus gebruik wordt gemaakt van bommerscharnieren zal je kunnen vaststellen dat de deur zich automatisch zal sluiten. Hoe komt dat nu echter precies? Zeer eenvoudig. Dit is het gevolg van het feit dat er in bommerscharnieren een veer is geïmplementeerd. Deze veer zorgt er voor dat de deur automatisch terug wordt gesloten. In principe is het dus zo dat je de werking van dit type scharnier zou kunnen vergelijken met deze van een zogenaamde deurdranger.

Verschillende soorten bommerscharnieren

Voordat we de vraag gaan beantwoorden of je bommerscharnieren ook gewoon bij je thuis kan gebruiken moeten we het ook even hebben over de verschillende soorten van deze scharnieren die op de markt zijn terug te vinden. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen: 1. Enkelwerkende bommerscharnieren; 2. Dubbelwerkende bommerscharnieren; Voor een enkelwerkend bommerscharnier geldt dat ze uitsluitend kan worden gebruikt bij deuren die slechts in één richting dienen te bewegen. Dit model wordt eigenlijk gewoon gemonteerd als een normale scharnier. Voor de werking van de dubbelwerkende bommerscharnier moeten we even terugdenken aan bijvoorbeeld de oude westerns. Op het ogenblik dat er iemand binnen kwam in een saloon was het zo dat de twee deurtjes die klapperden altijd terug in de oorspronkelijke positie kwamen te staan. Wel, daar kunnen dit type van bommerscharnieren voor zorgen. Bij de montage van dit type van bommerscharnier dien je er rekening mee te houden dat het middenstuk van de scharnier over dezelfde breedte dient te beschikken als de deur. Het maakt in dit geval niet uit van welke kant de deur wordt geopend.

Kan je bommerscharnieren ook thuis gebruiken?

In het merendeel van de gevallen zal je kunnen vaststellen dat er gebruik wordt gemaakt van deze scharnieren in winkels of in bijvoorbeeld pubs. De vraag die veel mensen zich dan ook stellen of je ze ook kan gebruiken bij je thuis of niet. Dat is zeker mogelijk. Wanneer je gebaat bent bij een deur die automatisch dicht gaat nadat je ze hebt geopend is dit zeker een mogelijkheid om over na te denken. Ben je op zoek naar een mogelijkheid waarbij de deur automatisch terug wordt gesloten, maar dan liefst zonder dat je daarvoor genoodzaakt bent om een deurdranger te gaan gebruiken? Dan zal je kunnen vaststellen dat het gebruik van bommerscharnieren absoluut de moeite waard kan zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit bericht

Meest recente blogs

Alles over beldrukkers

Beldrukkers: wij verkopen ze veel. Dagelijks meerdere stuks. Dit resulteert helaas ook in  een hoog

Vragen n.a.v. dit bericht?

Leuk dat je wilt gaan bestellen.

Laat het ons gerust weten als je nog vragen of opmerkingen over je product hebt. Wij staan je graag te woord! Je kunt rechtsonder met ons chatten. Een e-mail sturen of bellen is ook mogelijk:
E: [email protected]
T: 0578-760509

Welkom terug!

ACCOUNT AANMAKEN

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.