Kan je deurbeslag zelf monteren?

deurbeslag monteren
Steeds meer mensen proberen zoveel mogelijk kleine werkjes in huis zelf te doen. Dit geldt ook voor het plaatsen van hun nieuwe deurbeslag. Is je huidige deurbeslag aan vervanging toe? Of heb je er voor gekozen om een nieuwe deur te kopen waarvoor je nog op zoek bent naar een passende deurkruk of knop? Eenmaal je deze hebt gevonden dient ze uiteraard nog te worden gemonteerd. In veel gevallen wordt er hiervoor een beroep gedaan op een expert, maar het plaatsen van een deurbeslag zou je eigenlijk ook zelf kunnen doen. Ben jij ook benieuwd hoe je hier precies voor te werk moet gaan? Dan nodigen we je snel uit om hier meer over te weten te komen door de onderstaande informatie door te nemen.

Welke voorbereidingen moet je treffen?

Bij het kopen van een nieuwe deur is de kans groot dat er hier nog geen gaten in zullen zitten. Deze gaten zijn uiteraard wel nodig om het nieuwe deurbeslag in te kunnen plaatsen. Op dit vlak dien je in eerste instantie de doornmaat en de afstand van het slot uit te meten en op de deur uit te tekenen met een potlood. De doornmaat komt overeen met de afstand tussen de zogenaamde voorplaat van het slot tot aan het midden van het krukgat. Voor de afstand geldt dan weer dat ze de lengte is aan de onderzijde van de deur tot het midden van het krukgat. In het merendeel van de gevallen meet deze afstand ongeveer 1050 millimeter. Boor vervolgens een gat met een grootte van zo'n 5 millimeter op de plaats waar de twee afstanden elkaar kruisen. Door gebruik te maken van een houtspeedboor kan je er vervolgens voor zorgen dat dit gat groter kan worden gemaakt. Dit tot een grootte van 12 millimeter. Vervolgens is het mogelijk om het slot in de deur te plaatsen. Het vastdraaien van het slot kan je manueel doen met een schroevendraaier of je kan kiezen voor een automatische oplossing met een schroefmachine.

Het plaatsen van het (nieuwe) deurbeslag in je deur

Zijn de hierboven aangehaalde voorbereidingen achter de rug? Dan is de tijd aangebroken om verder te gaan met het daadwerkelijke monteren van het deurbeslag. In eerste instantie moet je de verbindingsstift op die manier door het slot steken dat ze er aan allebei de kanten van de deur even ver uitsteekt. Vervolgens schuif je aan elke zijde de deurkruk met de rozetten over de stift. Je zal merken dat ze hierdoor gaat aansluiten op de deur. Zorg er altijd voor dat de deurkrukken en de rozetten horizontaal tegen de deur aandrukken. Teken vervolgens de boorgaten af met behulp van een potlood of een stift. Verwijder nu de deurkrukken opnieuw van de deur en boor vervolgens voorzichtig gaten van 5 millimeter breed. Deze gaten moeten uiteraard geboord worden op de plaats waar zich de markeringen bevinden. Vervolgens is het mogelijk om de deurkrukset terug op de verbindingsstift te plaatsen. Je kan nu de deurkrukset opnieuw op de verbindingsstift plaatsen. Door gebruik te maken van patentbouten en schroeven is het vervolgens mogelijk om ze terug vast te zetten in de geboorde gaten. Controleer tot slot of het deurbeslag goed vastzit en of alles goed beweegt. Is dat het geval? Dan heb je jouw deurbeslag perfect zelf geplaatst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit bericht

Meest recente blogs

Alles over beldrukkers

Beldrukkers: wij verkopen ze veel. Dagelijks meerdere stuks. Dit resulteert helaas ook in  een hoog

Vragen n.a.v. dit bericht?

Leuk dat je wilt gaan bestellen.

Laat het ons gerust weten als je nog vragen of opmerkingen over je product hebt. Wij staan je graag te woord! Je kunt rechtsonder met ons chatten. Een e-mail sturen of bellen is ook mogelijk:
E: [email protected]
T: 0578-760509

Welkom terug!

ACCOUNT AANMAKEN

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.