Wat is deurbeslag?

deurbeslag in beeld
Het spreekt voor zich dat iedereen in de praktijk wel al eens heeft gehoord over deurbeslag. Toch is het zo dat veel mensen nog niet echt weten wat het nu precies is. In principe is deurbeslag de verzamelnaam voor het merendeel van de zaken die worden gebruikt in, bij en rond je deur. Dat is natuurlijk behoorlijk wat. Het is bijvoorbeeld zo dat deurbellen deel uitmaken van het deurbeslag. Dat geldt echter ook voor deurklinken, scharnieren en sloten en nog zoveel meer. Binnen de verzameling van het deurbeslag is het zo dat er nog meer onderverdelingen gemaakt kunnen worden. Zo worden artikelen ook ingedeeld onder bijvoorbeeld de categorie van het hangwerk, het sluitwerk en het beslag. Hoe dan ook, zou jij graag nog wat meer informatie willen ontvangen met betrekking tot het deurbeslag? Dan is het altijd interessant om de onderstaande informatie door te nemen!

Waar rekening mee houden bij deurbeslag kopen?

In grote lijnen hebben we in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven wat deurbeslag nu werkelijk is. De volgende vraag die mensen zich stellen heeft te maken met het aankopen van het deurbeslag. Waar moet je in dat geval nu namelijk precies allemaal rekening mee houden? Dat is toch best heel wat? Inderdaad. Op dit vlak zijn er eigenlijk drie belangrijke tips waar je bij stil kan blijven staan. Het gaat hierbij concreet om de volgende:

• Kies dezelfde stijl voor het volledige deurbeslag; • Let er op dat binnendeuren ander deurbeslag vereisen dan buitendeuren; • Stem de keuze van je deurbeslag onder meer af op de stijl van je interieur; Sta je stil bij de hierboven aangegeven drie tips met betrekking tot het aankopen van je deurbeslag? Dan zal je kunnen vaststellen dat je gegarandeerd de juiste keuze zal maken.

Deurbeslag voor binnendeuren

In eerste instantie is er natuurlijk het deurbeslag voor de deuren die zich binnen in je woning bevinden. Op dit vlak is het belangrijk om er bij stil te blijven staan dat een deurklink niet zonder rozet kan. Bij het aankopen van het juiste deurbeslag dien je hier zeker bij stil te blijven staan. De rozet zorgt er namelijk voor dat er geen wrijving kan ontstaan op de deur. Dat is noodzakelijk, want het spreekt voor zich dat een deur ongelofelijk veel bewegingen maakt. Het merendeel van de rozetten beschikken over een veer waardoor de deurklink altijd goed op haar plaats blijft zitten. Meer en meer is het zo dat deurklinken worden beschouwd als een designobject. Dit betekent dat ze tegenwoordig niet langer alleen maar een gebruiksinstrument is om een deur mee te openen.

Deurbeslag voor buitendeuren

Op het ogenblik dat je er voor hebt gekozen om een nieuwe buitendeur aan te kopen zal je ook een bijpassend deurbeslag willen kiezen. Onder het deurbeslag van een buitendeur valt zelfs ook eventueel de bel waar gebruik van wordt gemaakt. Ook zaken zoals het huisnummer en de brievenbus kunnen hiertoe worden gerekend. Dat geldt uiteraard ook voor het slot. Ook voor de buitendeuren geldt dat het belangrijk is om er voor te zorgen dat er een soort van uniformiteit wordt gecreëerd. Verander je dus op een zeker moment de deurklink? Dan is het aan te raden om meteen ook de rest aan te passen zodat dit allemaal opnieuw één mooi geheel vormt. Uiteraard is dit geen must, maar het komt het eindresultaat wel ten goede.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit bericht

Meest recente blogs

Alles over beldrukkers

Beldrukkers: wij verkopen ze veel. Dagelijks meerdere stuks. Dit resulteert helaas ook in  een hoog

Vragen n.a.v. dit bericht?

Leuk dat je wilt gaan bestellen.

Laat het ons gerust weten als je nog vragen of opmerkingen over je product hebt. Wij staan je graag te woord! Je kunt rechtsonder met ons chatten. Een e-mail sturen of bellen is ook mogelijk:
E: [email protected]
T: 0578-760509

Welkom terug!

ACCOUNT AANMAKEN

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.