Wat is veiligheidsbeslag en hoe werkt het precies?

veiligheidsbeslag
Tegenwoordig stellen we graag alles in het werk om er voor te zorgen dat onze woning zo optimaal mogelijk kan worden beschermd. Dit doen we op verschillende manieren. Eén van de zaken die daaraan bij kan dragen is het voorzien van een zogenaamd veiligheidsbeslag. Voor een dergelijk beslag geldt dat ze er voor zorgt dat de buitendeuren beter beveiligd kunnen worden. De vraag die veel mensen zich daarbij echter stellen is in welke mate dit type beslag echt meer veiligheid realiseert en hoe het nu precies werkt. Dat is een vraag die we hieronder graag beantwoorden.

Wat is veiligheidsbeslag precies?

Veiligheidsbeslag is opgebouwd uit twee verschillende delen. Het gaat hierbij enerzijds om een buiten- en anderzijds ook om een binnenschild. Het buitenschild zal worden vastgezet vanuit de binnenkant. Dit zorgt er voor dat er aan de buitenkant geen schroeven terug te vinden zullen zijn. Het spreekt voor zich dat dit er voor zorgt dat het voor potentiële inbrekers erg moeilijk zal worden om te kunnen inbreken in de woning. Dit omdat er op deze manier een zeer belangrijk obstakel wordt gerealiseerd om bij het cilinderslot te kunnen komen. Bovendien zorgt het gebruik van veiligheidsbeslag er tegelijkertijd ook nog eens voor dat de cilinder niet zal uitsteken. De inbreker kan op deze manier dus op geen enkele wijze grip krijgen op de cilinder. Het schild is ook aanzienlijk dikker in vergelijking met een normaal schild. Het wordt in de praktijk sterk aangeraden om bij voorkeur te kiezen voor een veiligheidsbeslag met 5KG- of politiekeurmerk. Zo kunt u er honderd procent zeker van zijn dat u de beschikking krijgt over een echt kwalitatief veiligheidsbeslag.

Wat maakt een veiligheidsbeslag zo interessant?

Ondertussen weet je wat een veiligheidsbeslag precies is, maar wat maakt ze nu precies zo belangrijk? Zeer eenvoudig. Bij een veiligheidsbeslag met bescherming van het cilinder is er sprake van een zogenaamde kerntrekbeveiliging. Dit is een belangrijke vorm van beveiliging, niet in het minst omdat de zogenaamde kerntrekmethode de belangrijkste en vaakst voorkomende inbraakmethode is. In dit geval wordt er door inbrekers gebruik gemaakt van een geharde boorschroef die in het sleutelgat wordt gedraaid. Daarna wordt met een speciale kerntrekker de kern van de cilinder uit de behuizing gehaald. In bepaalde gevallen is het ook mogelijk dat men er voor kiest om de cilinder gewoon af te breken. Op deze manier is het voor inbrekers echt zeer eenvoudig mogelijk om zich toegang te verschaffen tot de woning. Door het plaatsen van veiligheidsbeslag wordt het toepassen van deze inbraakmethode dus eigenlijk onmogelijk gemaakt.

Let op de keuze van het soort veiligheidsbeslag

Veiligheidsbeslag kan er voor zorgen dat de veiligheid van je woning naar een structureel hoger niveau kan worden getild. Dit gezegd hebbende is het altijd belangrijk om stil te blijven staan bij het soort veiligheidsbeslag welke je gaat kopen. Kijk bijvoorbeeld altijd goed naar de ruimte die er is terug te vinden tussen het kozijn enerzijds en het slot anderzijds. De meest ideale breedte vormt in de praktijk dan ook 50 millimeter. Bij twijfels over welk type veiligheidsbeslag voor jou nu precies het interessantst is, is het uiteraard sterk aan te raden om even het advies van een expert te raadplegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deel dit bericht

Meest recente blogs

Alles over beldrukkers

Beldrukkers: wij verkopen ze veel. Dagelijks meerdere stuks. Dit resulteert helaas ook in  een hoog

Vragen n.a.v. dit bericht?

Leuk dat je wilt gaan bestellen.

Laat het ons gerust weten als je nog vragen of opmerkingen over je product hebt. Wij staan je graag te woord! Je kunt rechtsonder met ons chatten. Een e-mail sturen of bellen is ook mogelijk:
E: [email protected]
T: 0578-760509

Welkom terug!

ACCOUNT AANMAKEN

Je persoonlijke gegevens worden gebruikt om je ervaring op deze site te ondersteunen, om toegang tot je account te beheren en voor andere doeleinden zoals omschreven in onze privacybeleid.