Winkelwagen

Whatsapp met ons via: 0578-760509

Gratis verzending op orders boven €100.00

Contact

Social

Alles over krukstiften

Na dit bericht zijn al je vragen opgelost!

Krukstiften zijn de lange ijzeren staafjes die je raamkruk verbind met je kozijn. Ze zijn er in talloze soorten en maten, dus hoe weet je nou wat je precies nodig hebt? Op deze, en nog veel meer vragen geven wij antwoord in dit bericht. Heb je nog meer vragen? Schroom niet ze achter te laten, onderaan vindt je een reactiemogelijkheid.
Alles over krukstiften
De krukstiftlengte is de afstand van het einde van de krukstift, tot de achterkant van de raamkruk. Dit wordt uitgedrukt in mm. Veelvorokomende krukstiftlengtes zijn 20, 30, 40, 50, 55 en 60mm. Maar er zijn meer maten beschikbaar. Als je een bestaande kruk hebt meet je simpelweg de lengte van de oude krukstift. Als je een nieuw kozijn hebt ga je met een sateprikkertje door het krukstiftgat en kijk je hoe diep je komt. Die lengte (of korter) is de krukstift lengte die nodig is voor jouw raamkruk.
krukstift lengte meten
krukstiften 8x8 of 7x7

Wat is de krukstift breedte?

In Nederland gebruiken wij vrijwel altijd een krukstift van 7mm hoog en 7mm breed, of van 8mm hoog en 8mm breed. Omdat krukstiften altijd vierkant zijn, noemen we het niet 8×8 maar 8, als je krukstift 8mm breed en hoog is. Het meten is erg gemakkelijk: leg hem naast een rolmaat en je ziet of de bestaande krukstift 7 of 8mm is. Als je alleen een kozijn hebt dan meet je het vierkante gaat waar de krukstift in moet: dit is dan hoogstwaarschijnlijk 7 of 8mm breed. Een krukstift kan je altijd verbreden met een verloopje. Bijvoorbeeld van 7 naar 8mm. Een krukstift dunner maken kan niet.

Hoe indiceer je een krukstift?

Hierboven heb je kunnen lezen hoe je de lengte en breedte van een krukstift afmeet. Het indiceren is erg makkelijk, je neemt de breedte en de lengte. Wij gebruiken daar vaak een x teken tussen. Een krukstift van 8 breed, 8 hoog, en 30 lang noemen wij dus een 8×30 krukstift. Anderen gebruiken een *, dus 8*30 of zeggen het woord bij, dus 8 bij 30.

HOE INDICEER JE EEN KRUKSTIFT

Kan ik een losse krukstift kopen?

Uiteraard, dat kan. Het komt niet vaak voor omdat een krukstift van gegalvaniseerd ijzer is en niet gauw kapot gaat. Het zou kunnen als je nieuwe kozijnen wilt en je oude raamgrepen wilt houden. Hoe dan ook, wij bieden losse krukstiften aan. Deze zijn geschikt voor Winlock raamkrukken, maar kunnen ook op andere raamkrukken passen. Wij garanderen dit niet, zoek dus zelf of het past. Onze losse krukstiften vind je hier

Alles over krukstiften

Zijn er krukstift verloopjes?

Jazeker! Er zijn hulsjes beschikbaar die je om een krukstift doet om deze te verdikken. Dat is handig als je een raamkruk met vaste krukstift hebt die je dus niet zelf kunt vervangen. Onze meest gebruikte verloopjes zijn:

Van 5 mm naar 8mm
Van 7mm naar 8mm
Van 8mm naar 9mm

Verloophuls krukstift 7mm naar 8mm

Kan je een krukstift afkorten?

Ja! Met een ijzerzaag kun je een krukstift afkorten tot iedere gewenste lengte. Dit is vaak goedkoper om te doen dan een nieuwe krukstift kopen. Let wel op dat je de randjes soms iets moet afvijlen omdat na het zagen de randjes net iets uitsteken.

krukstift afzagen
KOOP JE BIJ DEURBESLAGGIGANT?

GOEDE KEUZE!

Dan communiceren wij duidelijk over levertijden.
Kun je altijd bij ons terecht met vragen.
Werken wij offertes graag voor je uit.
Betaal je geen verzendkosten boven de €100,-
Retourneer je binnen 30 dagen als je niet tevreden bent!

Kortom: wij doen alles om jou een vijf sterren winkel
ervaring te geven. Liever persoonlijk contact?

Geef een reactie
Gratis verzending

boven de €100,- incl. BTW voor particulieren.

30 dagen

retourrecht op particuliere bestellingen

2000+ artikelen

Uit voorraad leverbaar

Betaal veilig en snel

Via onze PSP Mollie.