Winkelwagen

Whatsapp met ons via: 0578-760509

Gratis verzending op orders boven €100.00

Contact

Social

Het verschil tussen een paumelle en een scharnier

In het merendeel van de gevallen geldt voor deuren dat ze aan het deurkozijn worden bevestigd door middel van scharnieren of paumelles. De kans is groot dat je wel al eens eerder hebt gehoord van deze twee benamingen. Voor veel mensen geldt echter dat ze zich niet bewust zijn van de verschillen tussen scharnieren en paumelles. Ben jij je bewust van het verschil tussen de beide opties? Ben jij ook wel benieuwd naar de eigenschappen waar scharnieren en paumelles over beschikken? Na het lezen van de informatie op deze pagina zullen deze handige objecten geen geheimen meer hebben voor jou.
Het verschil tussen een paumelle en een scharnier
Laat ons in eerste instantie even kijken naar de eigenschappen waar scharnieren over beschikken. Voor scharnieren geldt dat ze een sterke verbinding weten te realiseren tussen de deur en het deurkozijn. De twee platen waar het scharnier uit bestaat worden samen gehouden door middel van een pen. Deze pen loopt door de kern van het scharnier. Voor de beide delen waar een scharnier uit bestaat geldt dat ze niet uit elkaar gehaald kunnen worden. Het voordeel van deze optie is dat de deur niet uit zijn scharnier kan worden getild. Daarnaast is het zo dat er bij (veiligheids)scharnieren sprake is van een uitvoering door middel van een zogenaamde veiligheidsnok. Het betreft hier een pin welke (op het moment dat de deur gesloten is) door de scharnierplaat in het deurkozijn steekt. Dit komt de (inbraak)veiligheid van je woning alleen maar ten goede. Zelfs op het moment dat het scharnier afgezaagd zou worden door inbrekers is het namelijk zo dat de veiligheidspin ervoor zorgt dat de deur niet uit haar kozijn kan worden getild. Dit is meteen één van de belangrijkste redenen waarom er in de praktijk vaak wordt gekozen voor veiligheidsscharnieren bij het monteren van buitendeuren.

Over welke eigenschappen beschikken paumelles?

Voor paumelles geldt dat ze zijn opgebouwd uit twee individuele onderdelen. Het gat dat zich bevindt in het ene deel van de paumelle past exact om de pen in het andere deel van de paumelle. Dit heeft als gevolg dat het afhangen van een deur een behoorlijk stuk eenvoudiger en bovendien ook gebruiksvriendelijker wordt in vergelijking met het gebruik van scharnieren. Dit is het gevolg van het feit dat je het paumelle-gedeelte met de pin op je deurkozijn kan schroeven voordat de deur met daarop het andere gedeelte van de paumelle er in wordt gehangen. Je moet er bij de keuze voor paumelles dus altijd rekening mee houden dat de deur vrij eenvoudig uit het kozijn kan worden getild. Dit zorgt er voor dat ze in de praktijk niet zo’n populaire optie vormen voor buitendeuren. Binnen in huis worden paumelles dan weer wel zeer vaak gebruikt. Het spreekt voor zich dat het uit het kozijn kunnen tillen van de deur uitsluitend mogelijk is wanneer de deur is geopend. Stel jij jezelf tot slot nog de vraag waarom je nu een (binnen)deur eenvoudig uit haar kozijn moet kunnen tillen? Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig. Moet er bijvoorbeeld in je woning geschilderd worden? Dan zal je dat wellicht niet willen doen terwijl de deuren nog in de kozijnen hangen. Dit kan het uitvoeren van de schilderwerken aanzienlijk bemoeilijken. In dit geval zal je dus ongetwijfeld tevreden zijn dat er voor wat je binnendeuren betreft gebruik wordt gemaakt van paumelles.
KOOP JE BIJ DEURBESLAGGIGANT?

GOEDE KEUZE!

Dan communiceren wij duidelijk over levertijden.
Kun je altijd bij ons terecht met vragen.
Werken wij offertes graag voor je uit.
Betaal je geen verzendkosten boven de €100,-
Retourneer je binnen 30 dagen als je niet tevreden bent!

Kortom: wij doen alles om jou een vijf sterren winkel
ervaring te geven. Liever persoonlijk contact?

Geef een reactie
Gratis verzending

boven de €100,- incl. BTW voor particulieren.

30 dagen

retourrecht op particuliere bestellingen

2000+ artikelen

Uit voorraad leverbaar

Betaal veilig en snel

Via onze PSP Mollie.