Winkelwagen

Whatsapp met ons via: 0578-760509

Gratis verzending op orders boven €100.00

Contact

Social

Keuzehulp Raamespagnolet

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij helpen je verder!

Je bent op zoek naar een raamespagnolet (ook wel meerpuntssluiting). Wij begrijpen dat je het verschil tussen een HABO 962SP of een HABO 972SP niet weet. En als je dan de foto’s vergelijkt ben je nog geen steek verder… Voor een leek lijkt het immers allemaal op een stukje ijzer. Gelukkig weet je vaak wel wat voor soort raam je hebt. En daar start onze keuzehulp.
Best een boel. Bijvoorbeeld dat je een raamespagnolet als je een beetje handig bent prima zelf kan vervangen, maar dat het zelf infrezen van een meerpuntsluitings echt vakwerk is dat je beter door een bekwaamde timmerman kan laten uitvoeren. Zo zijn er nog wel meer dingen die goed zijn om in overweging te nemen. Het kan dus geen kwaad om het volgende artikel te lezen: Bekijk hier alles dat je moet weten over raamespagoletten. Zodra je eenmaal weet welk type je nodig hebt (keuze hulp hieronder) heb je een aantal maten nodig. Voor de volledigheid starten we met drie maten die je nodig hebt.
WAT IS HANDIG OM TE WETEN?
HOE MEET IK DE KRUKHOOGTE?

HOE MEET IK DE KRUKHOOGTE?

De krukhoogte meet je vanaf de onderkant van je raam. Eigenlijk is het niets anders dan hoe hoog de raamkruk zit. Omdat het espagnolet aan de bovenkant wordt afgekort om passend te maken meet je krukhoogte altijd vanaf de onderzijde. Je meet dus de onderkant vanaf het raam, tot het vierkante gaatje waarin de krukstift van de raamkruk steekt. De standaard maat is 330mm (33 centimeter). Bij de meeste espagnoletten zijn er achter ook afwijkende maten beschikbaar.

HOE MEET IK DE DOORNMAAT

De doornmaat is de afstand tussen de zijkant van het raam en het hart van het gat waar de vierkant krukstift (vaak 7×7 of 8×8) in wordt geplaatst. Bij de meeste ramen zal dit 33mm, 40mm of 50mm zijn. Bij doornmaat laten we de afkorting mm weg. Je praat dus over doornmaat 33 i.p.v. doornmaat 33mm, maar feitelijk is het hetzelfde. Er zijn afwijkende doornmaten beschikbaar, vaak bij kortere ramen. Wij hebben een breed assortiment maar als je jouw doornmaat niet ziet kun je altijd een berichtje sturen. Kijk op de afbeelding hiernaast voor een visuele weergave van hoe je de doornmaat meet.

HOE MEET IK DE DOORNMAAT

HOE MEET IK DE ESPAGNOLET LENGTE?

Om te kijken welke lengte van de espagnolet je nodig hebt is het belangrijk om de raamhoogte te meten. Dit doe je met een centimeter, van boven tot en met onder. Vervolgens kijk je hieronder welk type espagnolet je nodig hebt en scroll je daar naar beneden met de matentabel. In die matentabel zoek je jouw raamhoogte, en daarbij vind je dan de lengte die je van de espagnolet nodig hebt. De espagnoletten zijn afkortbaar vanaf de bovenzijde dus 1 lengte raamespagonolet is altijd geschikt voor een range van raamhoogtes.

HOE MEET IK DE ESPAGNOLET LENGTE?
KOOP JE BIJ DEURBESLAGGIGANT?

GOEDE KEUZE!

Dan communiceren wij duidelijk over levertijden.
Kun je altijd bij ons terecht met vragen.
Werken wij offertes graag voor je uit.
Betaal je geen verzendkosten boven de €100,-
Retourneer je binnen 30 dagen als je niet tevreden bent!

Kortom: wij doen alles om jou een vijf sterren winkel
ervaring te geven. Liever persoonlijk contact?

Gratis verzending

boven de €100,- incl. BTW voor particulieren.

30 dagen

retourrecht op particuliere bestellingen

2000+ artikelen

Uit voorraad leverbaar

Betaal veilig en snel

Via onze PSP Mollie.