Winkelwagen

Whatsapp met ons via: 0578-760509

Gratis verzending op orders boven €100.00

Contact

Social

De kierstandhouder: alles wat je wilt weten

In deze blog geven we je antwoord op de volgende vragen: Wat is een kierstandhouder? Hoe werkt een kierstandhouder? Hoe monteer je een kierstandhouder? Hoeveel kost de goedkoopste kierstandhouder? Wat is de beste kierstandhouder?
De kierstandhouder: alles wat je wilt weten
Een kierstandhouder noemen ze ook wel een deurketting. Zoals je op onze afbeelding kunt zien is het simpelweg een kettingtje die je deur en kozijn verbind. In Amerika heeft vrijwel iedere voordeur een deurketting. Je herkent het veel uit Amerikaanse series. Er klopt iemand aan, je doet de deur open maar de deur kan niet verder open dan enkele centimeters. Als men ziet dat het veilig is sluit de deur weer, gaat de ketting eraf en wordt vervolgens de deur weer geopend.

Hoe werkt een kierstandhouder?

Aan het kozijn (of eventueel de muur) monteer je een ketting. Op de deurpost zelf zit een soort schuifje. Daar past de ketting in. Op het moment dat de ketting aan de deurpost vast zit kan deze open zover de ketting toelaat. Deze lengte kun je zelf gemakkelijk aanpassen. Let op: het heeft alleen zin bij deuren die naar binnen opengaan. Gelukkig is dit bij 98% van de voordeuren het geval. Op het moment dat iemand de deur intrapt zal de ketting dit vertragen. Laten we er niet onduidelijk over zijn: bij een aantal trappen begeeft de ketting het. Toch zijn dit kostbare secondes (en geluiden) voor een inbreker. Die zitten namelijk niet te wachten op herrie en tijdsverspilling.

Hoe monteer je een kierstandhouder?

Dat ligt aan de versie. Wij hebben ze “boorloos”, dus met plakstrips. Of met schroefjes die wij meeleveren. Beide montages zijn niet spannend. Bij de plakstrips spreekt het voor zich. De locatie is nog wel het vermelden waard: wij raden aan om ze boven dicht boven of onder het deurbeslag te monteren. Bij kierstandhouders met schroef hanteer je de volgende procedure:

  • Bepaal de hoogte en locatie op de binnenkant van een gesloten deur
  • Hou het product er voor en teken de doorgaten af. Wij raden aan dit met een waterpas te doen. Hou de beugel op het kozijn. De houder op de deur.
  • Probeer of het nergens klemt.
  • Boor de afgetekende gaten voor met een 2,5mm boor. Niet te diep!!
  • Schroef de meegeleverde schroefjes vast.

De goedkoopste kierstandhouders

Een goedkoop product hoeft niet perse slecht zijn. Besef wel dat je qua inbraakveiligheid en weerbaarheid niet hetzelfde kunt verwachten als een ander product met SKG keurmerk. Wat een SKG keurmerk doet kun je hieronder vinden. Wij selecteerden de deurkettingen in die ook met een klein budget heel toegankelijk zijn:

Op dit moment is onze inkoop afdeling druk bezig om deurkettingen met SKG keurmerk te kopen.

KOOP JE BIJ DEURBESLAGGIGANT?

GOEDE KEUZE!

Dan communiceren wij duidelijk over levertijden.
Kun je altijd bij ons terecht met vragen.
Werken wij offertes graag voor je uit.
Betaal je geen verzendkosten boven de €100,-
Retourneer je binnen 30 dagen als je niet tevreden bent!

Kortom: wij doen alles om jou een vijf sterren winkel
ervaring te geven. Liever persoonlijk contact?

Geef een reactie
Gratis verzending

boven de €100,- incl. BTW voor particulieren.

30 dagen

retourrecht op particuliere bestellingen

2000+ artikelen

Uit voorraad leverbaar

Betaal veilig en snel

Via onze PSP Mollie.