Winkelwagen

Whatsapp met ons via: 0578-760509

Gratis verzending op orders boven €100.00

Contact

Social

Codeslot keuzehulp: alles over een (mechanisch) codeslot

Je bent op deze pagina belandt omdat je een codeslot zoekt. Wij gaan je daarbij helpen. Bij deze keuze hulp vertellen we je alles wat je wilt weten over codesloten. Wij vertellen je welk slot je kunt gebruiken bij welke gelegenheid. Heb je na deze blog nog vragen? Je kunt onze productspecialisten altijd benaderen. Zij helpen je graag verder.
Codeslot keuzehulp: alles over een (mechanisch) codeslot
De meeste mensen die een codeslot zoeken doen dat zakelijk. Prive zul je waarschijnlijk niet zo snel bij dit type slot uitkomen. Zakelijk gezien kun je denken aan winkels die hun magazijnen willen afschermen voor klanten, of een leveranciers ingang die voor iedere chauffeur toegankelijk moet zijn. Vaak worden ze gemonteerd in tehuizen waarbij clienten die code niet mogen kennen maar bezoekers wel. Denk aan bijvoorbeeld verzorg tehuizen met daarin demente bewoners. Ook bij hekwerken en poorten zien we een opkomst in codesloten. Voor bijvoorbeeld een stal met aparte kantine waar alleen de leden in mogen is het een ideale uitkomst. Je kunt een codeslot als vervanger zien van een sleutel. Een Ikea heeft al gauw 500 man personeel. Die allemaal een sleutel geven is nogal een logistieke operatie, terwijl 4 cijfertjes doorgeven natuurlijk slechts een kleine moeite is.

Hoe monteer je een slot?

Dit hangt af van het type slot, per slot hebben wij een montagehandleiding. Voor een klusser zal het over het algemeen geen probleem zijn. Heb je twee linker handen? Tja… Dan zouden we de montage uitbesteden.

Kan een codeslot op de buitendeur?

In theorie: ja. In de praktijk zien we dit niet vaak. Een “boef” met tijd kan ongelimiteerd pogingen wagen. Een mechanisch codeslot blokkeert niet na een aantal foutieve pogingen. Met een 4 cijferige code zijn er dus 10000 mogelijkheden. Dat zal even duren, maar uiteindelijk zit de winnende combi ertussen. In een winkelpand zal niemand dat snel proberen, maar in een verlaten steegje in de nacht is het natuurlijk niet handig. Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden te bedenken waarbij een codeslot op de buitendeur wel handig is. Bijvoorbeeld bij een hek (voor de schoonmaker of familie), bij een magazijn waarbij leveringen naar binnen moeten worden gezet als er niemand is of op bouwketen waar verder zijn zoveel te halen is.

Hoe veilig is een codeslot?

Heel eerlijk: dat ligt er aan. Qua inbraakgevoeligheid zijn de sloten niet top. De sloten zijn over het algemeen niet SKG gekeurd. Verder blokkeren mechanische codesloten niet bij veeldulgi mislukte pogingen. Elektronische codesloten hebben deze optie wel, maar daar betaal je dan ook flink voor. Voor de veiligheid blijven bij altijd cilindersloten aanraden. Je kiest voor een codeslot voor handigheid, niet voor de inbraakwerendheid.

Zijn er ook codesloten met deurkruk?

Die zijn er zeker. Wij verkopen diverse uitvoeringen waarbij een deurkruk gemonteerd zit. Let hierbij wel op de PC maat die goed is.

Wat betekent mechanisch?

Een mechanisch codeslot werkt zonder voeding, dus geen batterij of stroomkabel. Dit heeft als voordeel dat het slot altijd bruikbaar is. Mechanische codesloten winnen tegenwoordig snel terrein van elektronische codesloten.

Welk codeslot heb ik nodig?

Dat leggen we je graag uit in tekst en beeld.

KOOP JE BIJ DEURBESLAGGIGANT?

GOEDE KEUZE!

Dan communiceren wij duidelijk over levertijden.
Kun je altijd bij ons terecht met vragen.
Werken wij offertes graag voor je uit.
Betaal je geen verzendkosten boven de €100,-
Retourneer je binnen 30 dagen als je niet tevreden bent!

Kortom: wij doen alles om jou een vijf sterren winkel
ervaring te geven. Liever persoonlijk contact?

Geef een reactie
Gratis verzending

boven de €100,- incl. BTW voor particulieren.

30 dagen

retourrecht op particuliere bestellingen

2000+ artikelen

Uit voorraad leverbaar

Betaal veilig en snel

Via onze PSP Mollie.