Winkelwagen

Whatsapp met ons via: 0578-760509

Gratis verzending op orders boven €100.00

Contact

Social

Q-lon montage zelklevende tochtstrip

Hoe monteer je een Q-lon tochtstrip?

Q-lon is een tochtstrip die in twee varianten komt. Zelfklevend, en met groef. Gezien het monteren van de groef relatief eenvoudig is (je schuift hem immers in de groef) komen daar verder geen extra aandachtspunten bij kijken. Bij de zelfklevende tochtstrip is het ook erg makkelijk, maar geven we graag een paar tips zodat we zeker weten dat jouw tochtstrips tot in de lengte der dagen blijven zitten. Bekijk daarom deze Q-lon montage pagina, het zal slechts twee minuutjes van je tijd innemen.
q-lon montage
Om een Q-lon tochtstrip te monteren raden wij aan om de volgende benodigdheden paraat te hebben:
  • Een emmer
  • Water
  • Ontvetter
  • Een droge doek
  • Een schaar

Stap 1: Verwijderen

Indien van toepassing: met het verwijderen van de oude tochtstrip. Als er geen bestaande tochtstrips zitten mag je deze stap negeren. In veel gevallen wordt een Q-lon tochtstrip geplaatst bij het renoveren van deuren of ramen. In dat geval is het belangrijk dat je de oude tochtstrip volledig weghaalt. De resterende stukjes moeten echt met een mesje worden weggewerkt, je kunt daar dus niet overeen plakken.

Stap 2: Ontvetten & Droogmaken

Het oppervlakte waar de Q-lon tochtstrip wordt geplakt moet vetvrij zijn. Dit is echt cruciaal. De gebruikte adhesive (dubbelzijdige tape) is enorm sterk en die blijft jaren zitten, maar als je het op een vingeradruk of viezigheid plakt zal hij binnen de kortste keren loslaten. Een goed ontvettingsmiddel is St. Marc, maar ieder ander schoonmaakmiddel dat aangeeft te ontvetten zal volstaan. Vergeet daarna vooral niet om het droog te maken! Op natte ondergrond plakken is namelijk net zo slecht.

Stap 3: Plakken

Dan zijn we al bij het doel van de hele Q-lon montage: het plakken van de tochtstrip. Houdt de tochtstrip voor de plek waar je hem wilt hebben. We laten de plakstrip er nog even op zitten en gaan eerst de lengte goed krijgen. Daarvoor houden we hem voor de plek waar de tochtstrip komt, zo strak mogelijk in de boven in de hoek. Dan geleidt je de tochtstrip naar beneden en knip je hem beneden af, probeer dat zo recht mogelijk. Vanaf nu is de q-lon montage een fluitje van een cent: je haalt de tape er af en plakt de strip recht.

Laatste tips

Eigenlijk kun je niet zo veel fout doen. Zelfs al plaats je de tochtstrip andersom is er niet zoveel aan de hand en isoleert het alsnog. Het is wel het beste om de de binnenkant van de V (de 3121 en 3117 hebben een V profiel) (indien een V profiel) naar het kozijn te laten wijzen, net zoals de afbeelding hiernaast. Je kunt Q-lon bij de montage gewoon tegen elkaar aan plakken. Wij raden dus aan om per zijde op maat te knippen, en niet in de hoeken doorleggen. Dit betekent ook dat je losse stukken tegen elkaar aan kunt plakken, dat dempt de isolerende wering niet zolang je het maar strak tegen elkaar aan plakt.

KOOP JE BIJ DEURBESLAGGIGANT?

GOEDE KEUZE!

Dan communiceren wij duidelijk over levertijden.
Kun je altijd bij ons terecht met vragen.
Werken wij offertes graag voor je uit.
Betaal je geen verzendkosten boven de €100,-
Retourneer je binnen 30 dagen als je niet tevreden bent!

Kortom: wij doen alles om jou een vijf sterren winkel
ervaring te geven. Liever persoonlijk contact?

Geef een reactie
Gratis verzending

boven de €100,- incl. BTW voor particulieren.

30 dagen

retourrecht op particuliere bestellingen

2000+ artikelen

Uit voorraad leverbaar

Betaal veilig en snel

Via onze PSP Mollie.