Winkelwagen

Whatsapp met ons via: 0578-760509

Gratis verzending op orders boven €100.00

Contact

Social

De beste tochtstrip?

Simpel, dat is Q-lon!

Toegegeven: het is makkelijk zeggen over je eigen product. Het klinkt een beetje als “wij van WC-eend adviseren WC-eend”. Uiteraard zijn Q-lon tochtstrips bij ons te koop in iedere vorm en maat. Maar dat mag niet het enige argument zijn. In deze les proberen wij je objectief te beargumenteren waarom de beste tochtstrip in onze ogen Q-lon is. Daarom hieronder 6 redenen waarom dit product de titel “beste tochtstrip” verdient.
Q-lon tochtstrips
Hoewel in de webshop momenteel een stuk of 10 Q-lon tochtstrips staan, zijn wij voorraadhoudend voor ruim 50 varianten. Die 40 die niet op de webshop staan zijn voor de meeste particulieren niet nodig, dat is vooral interessant voor timmerfabrieken omdat iedereen met een eigen groef werkt. Wat het ons vooral zegt is dat het moeder bedrijf van Q-lon (Schlegel niet 1 one size fits all oplossing aanbiedt, maar echt kijkt naar wat de behoefte is en daar een tochtstrip op aanbiedt. Dit geeft aan dat ze gespecialiseerd zijn in tochtstrippen en dat is een fijne bijkomstigheid voor een leverancier.
Veel keuze
Lange levensduur afbeelding

Reden 2: Levensduur

De beste tochtstrip zou natuurlijk lang mee moeten gaan. Waar de gemiddelde tochtstrip na twee jaar zijn werking verliest en na 10 jaar begint af te brokkelen, garandeert Q-lon de werking van zijn product voor minimaal 10 jaar. De importeur van de tochtstrip (JPM Kok) is er zelfs van overtuigd dat zij klanten die Q-lon in huis huis hebben nooit meer terugzien. Het zegt wat als een leverancier dat zegt.

Reden 3: Het materiaal

De beste tochtstrip heeft het beste materiaal nodig. Schlegel Q-Lon tochtstrip, gemaakt van polyurethaan foam, biedt zelfs onder extreme omstandigheden de meest voortreffelijke dichtingsprestaties. Dankzij langdurig onderzoek en ontwikkeling en strenge materiaal- en kwaliteitscontroles, is Q-Lon uitgegroeid tot een van de meest vermaarde dichtingssystemen in de sector. Q-Lon schuimdichtingen – de ultieme voordelen qua materiaal en functie:

  •  Uitstekend geheugen – neemt opnieuw zijn originele vorm aan na langdurige drukvervorming
  • Stabiliteit – weinig / geen rek door star inzetstuk of inwendig glasvezelkoord
  • Gemakkelijke compressie – lage drukkrachten, niet beïnvloed door temperatuurschommelingen
  • Akoestiek – voortreffelijke akoestische prestaties
  • Thermische geleidbaarheid – ongekende thermische prestaties
  • Bestand tegen verf en beits – eigenschappen onaangetast door standaardverf en -beits
  • Gestabiliseerd – bestand tegen verrotting, schimmel, uv-licht of ozon
  • Temperaturen – ruim toepassingsbereik in extreem koude en warme weersomstandigheden

Reden 4: Cradle to Cradle

In je huis merk je er weinig van, maar voor de wereld is het een stuk beter. De beste tochtstrip denkt in onze ogen ook aan het milieu. Sinds begin 2021 heeft de Q-lon tochtstrip voor de meeste varianten een cradle to cradle certificering. In deze roerige tijden toont Schlegel karakter door te zorgen dat ons nageslacht het Q-lon dichtingen volledig kan afbreken en dat het niet blijft rondslingeren in het milieu.

cradle to crade

Reden 5: De prijs

Koop je 7 meter dan betaal je rond de €3,- per meter en koop je 25 meter zit je iets boven de €2,- per meter. Er van uitgaande dat het minimaal 10 jaar werkt heb je het dus over 20 cent per meter per jaar. Zelfenergiebesparen.nl geeft aan dat je per geïsoleerde deurpost 10m3 gas per jaar bespaard. Als je er van uitgaat dat je alleen de voordeur, achterdeur en tussendeur zou beplakken dan levert je dat dus 30m3 gas per jaar op. Met tarieven van het huidige prijsplafond (2023) bespaar je dus €43,50 per jaar. Neem direct al je ramen en deuren mee en het kan wel 80 m3 per jaar besparen. Dan is de prijs van Q-lon enorm scherp.

goedkope prijs illustratie

Reden 6: Makkelijk monteren

Grofweg zijn er twee Q-lon varianten: 1 met groef en 1 met zelfklevende tochtstrip. Die met groef wordt meestal aangebracht door de aannemer. De zelfklevende is enorm makkelijk te monteren, zoals je mag verwachten van de beste tochtstrip. Je hebt geen moeilijke gereedschappen nodig. Met enkel een schaar, ontvettingsmiddel en een droge doek kom je een heel eind. Q-lon kan je afknippen en weer tegen elkaar plakken, zonder dat het de tochtwerende werking beïnvloed. Dat is nog eens makkelijk! Meet over het monteren van q-lon lees je hier.

makkelijk monteren

Conclusie beste tochtstrip

Tja: volgens ons is het duidelijk. Beter dan de concurrentie, langere levensduur, een eerlijke prijs, Cradle to Cradle gecertificeerd en een makkelijke monteerbare tochtstrip. Er kan er maar 1 de beste zijn, en volgens ons is dat Q-lon.

KOOP JE BIJ DEURBESLAGGIGANT?

GOEDE KEUZE!

Dan communiceren wij duidelijk over levertijden.
Kun je altijd bij ons terecht met vragen.
Werken wij offertes graag voor je uit.
Betaal je geen verzendkosten boven de €100,-
Retourneer je binnen 30 dagen als je niet tevreden bent!

Kortom: wij doen alles om jou een vijf sterren winkel
ervaring te geven. Liever persoonlijk contact?

Geef een reactie
Gratis verzending

boven de €100,- incl. BTW voor particulieren.

30 dagen

retourrecht op particuliere bestellingen

2000+ artikelen

Uit voorraad leverbaar

Betaal veilig en snel

Via onze PSP Mollie.