Winkelwagen

Whatsapp met ons via: 0578-760509

Gratis verzending op orders boven €100.00

Contact

Social

Wat is de Bauhaus stijl?

Wat is de Bauhaus stijl? Voor de oprichting van de Bauhaus kunstacademie moeten we een behoorlijk eind teruggaan in de tijd. Dit meer bepaald naar het jaar 1919. Uiteindelijk zou de kunstacademie amper 14 jaar bestaan. Dit neemt niet weg dat de zogenaamde Bauhaus-stroming ons tot op de dag van vandaag blijft inspireren. Zou jij ook graag meer te weten willen komen over wat de Bauhaus stijl nu precies is en hoe je bepaalde elementen van deze stijl ook in jouw woning kan integreren? Dan kan de inhoud van deze pagina je daar ongetwijfeld bij helpen!
Wat is de Bauhaus stijl?
Dat de Bauhaus-stijl over een solide basis beschikt die haar roots kent binnen de kunstwereld zal niet verbazen. Heel wat kunstenaars hebben dan ook les gegeven aan het Bauhaus. Het gaat hierbij om namen zoals Paul Klee en Marcel Breuer, maar ook om Wassily Kadinsky. De kunstbeweging zorgt er voor dat in je interieur een verfijnde en bovendien ook lekker strakke look kan worden gecreëerd. Dit in het bijzonder met zowel geometrische als kubistische vormen. Heel wat meubels die deel uitmaken van het aanbod met Bauhaus-stijl zijn dan ook uitgevoerd in zwart-wit en hebben kleuraccenten in rood, geel of blauw. Ook de minimalistische eigenschappen van de stijl worden vaak in de kijker gezet. Less is bij deze stijl dan ook duidelijk more!

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Bauhaus?

Zoals geldt voor het merendeel van de stijlen die op de markt verkrijgbaar zijn is het ook voor Bauhaus zo dat ze zich kenmerkt door een aantal zeer uitgesproken kenmerken. Het gaat hierbij concreet om de onderstaande twee kenmerken of eigenschappen: • Een eenheid in niet alleen vorm, maar ook functie; • Een eenvoudige en heldere stijl met een industriële touch; Er wordt bovendien in de praktijk vaak gesteld dat Bauhaus zich kenmerkt door een eeuwig karakter. Dit is in het bijzonder het gevolg van het feit dat je de stijl zeer eenvoudig kan combineren in of met een ander design. Op deze manier zal je meteen kunnen vaststellen dat Bauhaus uitermate geschikt is om geïntegreerd te worden in tal van uiteenlopende woningen.

Op welke voordelen kan je rekenen met Bauhaus deurbeslag?

De hierboven aangegeven informatie heeft in grote lijnen uiteraard reeds duidelijk gemaakt waar je bij het toepassen van de Bauhaus-stijl in je interieur op kan rekenen. Door te kiezen voor deurbeslag en / of meubelbeslag die zich kenmerkt door deze stijl kan je er dan ook zeker van zijn dat ze moeiteloos aansluit op de gekozen stijl voor jouw interieur. Dat is echter niet alles. Daarnaast komt het ontwerp ook de functionaliteit van het deur- en meubelbeslag ten goede. Op deze manier sla je dan ook eigenlijk twee vliegen in één klap.

Terug naar de basis, maar met een eeuwig karakter

De filosofie die door Bauhaus uitgedragen wordt doet ons beseffen dat het soms geen kwaad kan om even terug te keren naar de basis. Door te kiezen voor een ietwat simplistisch design creëer je niet alleen extra veelzijdigheid, maar ook gebruiksvriendelijkheid in je interieur. Ook het feit dat deze stijl perfect te matchen valt met andere designs zorgt er voor dat je er eigenlijk moeiteloos voor kan kiezen om ook in jouw huis gebruik te gaan maken van elementen die zich kenmerken door de Bauhaus-stijl.

KOOP JE BIJ DEURBESLAGGIGANT?

GOEDE KEUZE!

Dan communiceren wij duidelijk over levertijden.
Kun je altijd bij ons terecht met vragen.
Werken wij offertes graag voor je uit.
Betaal je geen verzendkosten boven de €100,-
Retourneer je binnen 30 dagen als je niet tevreden bent!

Kortom: wij doen alles om jou een vijf sterren winkel
ervaring te geven. Liever persoonlijk contact?

Geef een reactie
Gratis verzending

boven de €100,- incl. BTW voor particulieren.

30 dagen

retourrecht op particuliere bestellingen

2000+ artikelen

Uit voorraad leverbaar

Betaal veilig en snel

Via onze PSP Mollie.